maanantai 19. marraskuuta 2018

Entä jos valittamisen sijaan Suomessa olisi siivoojalla varaa käyttää palveluita?

Kokoomushenkisen Verkkouutiset-verkkosivuston sivuilla julkaistun uutisartikkelin mukaan Kokoomuksen kansanedustajan Elina Lepomäen mielestä suomalaisilla tulisi olla paremmat mahdollisuudet palvelujen hyödyntämiseen:
HS kirjoittaa kotitaloustyön taakasta. Entä jos valittamisen sijaan Suomessa olisi ihmisen varaa käyttää palveluita? Ravintolailtaa varten ei pitäisi säästää eikä insinöörin kannattaisi mankeloida lakanoita itse. Palvelutalous myös ekologinen tapa nostaa tuottavuutta!
Itse en täysin ymmärrä, miten palvelutalous pelkästään tässä auttaisi. Insinöörit eivät ole ainoita, jotka voisivat tarvita mankelointia. Ehdotankin, että taloudellisesti huonoimmassa asemassa olevien suomalaisten palkkoja nostataan riittävälle tasolle, jotta heilläkin olisi varaa siihen, mihin insinööreillä. Lastentarhojen työntekijät, siivoojat ja lähihoitajat olisivat iki-innoissaan, mikäli heillä olisi varaa ravintolailtoihin ja siivoajien palkkaamiseen kotejaan varten. Sitten kun meillä on palvelutalous.

4 kommenttia:

 1. Palvelutalous on hieno asia, jos korvaukset pystytään pitämään sillä tasolla, että verot tulee myös maksettua. Ystävät ovat kyllä minuakin auttaneet riokarahaa vastaan, vaikka en ole talkoovakuutustakaan maksanut. summa pysynyt kohtuudessa 20 euroa kerta, ei enempään ole varaakaan,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veroasioista, tuosta 20 eurosta puheenollen, raja-arvo on kaverille verotta maksaessa tällä hetkellä 58,28 euroa. Kokonaissumman ollessa 1500 euroa vuodessa. Käskettiin laittamaan tähän.

   Poista
 2. Toivottavasti ääni ei ala käskyttämään negatiivisesti T: Raja

  VastaaPoista