perjantai 16. helmikuuta 2018

Sivusto ei sisältänyt ainuttakaan sukupuolielintä merkitsevää nimitystä

Viime keskiviikkona rupesin ihmettelemään, kun ikivanhoja nettisivujani Tom Kärnän SUOta latailtiin suhteettoman paljon käyttämäni tilastointipalvelun tietojen perusteella.

Keksin varsin pian, mistä siinä oli kysymys. Alkuyöstä oli Ylen teema-fem-kanavalla tulossa lempikirjailijastani Daniil Harmsista kertova vuonna 2017 valmistunut venäläinen elämäkertaelokuva Harms. Itse kerron kirjailijasta nettisivujeni osiossa Daniil Harms, neuvostokirjallisuuden absurdi mestari, jonne olen myöskin kopioinut usealle sivulle pienen määrän Harmsin kynästä peräisin olevia näytteitä.

Daniil Ivanovitš Harms (oik. Juvatshov) (1906-1942) oli neuvostoliittolaisen avantgarden suuri nimi, joka kirjoitti absurdeja lyhyttarinoita, joita minä kovasti rakastan. Useita teoksia on häneltä Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen julkaistu suomeksi. Harms kirjoitti myös lastenkirjoja, vaikka hän vihasi lapsia. Harms kuoli Stalinin vankilassa, koska Neuvostoliiton diktaattori kannatti ns. sosialistista realismia.

Tämän blogimerkintäni olen julkaissut 16.2.2018, ja siitä päivästä pitäen em. elokuva Harms on katsottavissa Ylen Areenassa 28 päivän ajan.

Nettisivujani luettiin melko paljon tosiaan viime keskiviikkona. Ennen kaikkea sivustoni Harms-osion etusivu oli kovassa käytössä. Ja tämä kaikki tapahtui, vaikka mahdollisesti ko. sivusto-osio ei sisällä ainuttakaan sukupuolielimeen viittaavaa sanaa. Ja vielä seuraavanakin päivänä nettisivujani luettiin runsaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti