maanantai 6. tammikuuta 2014

Andrew Zimmernin sanomaa

Andrew Zimmern on yhdysvaltalainen juutalainen kokki, joka ei noudata omassa elämässään kosher-säännöksiä. Kulttuurielämäntuntijakollegani Jannen kanssa tapasin aikoinaan innoissani seurata hänen ohjelmaansa "Maailman oudoimmat ruuat" (alkup. engl. 'Bizarre Foods with Andrew Zimmern').

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että jonkun asiantuntevan ihmisen, jolla on ruoanlaittotaidon lisäksi yhteyksiä, pitäisi johdattaa minut jonain vuonna erilaisiin ruokakulttuureihin. Varaa minulla ei olisi maksaa siitä, mutta noin pitäisi silti käydä. Tähän mennessä oudoimmat ruoat mitä olen syönyt, ovat siankielet ja kanansydämet. Joten vielä olisi paljon petrattavaa oudoissa ruoissa.

Minun pitäisi ehkä jonain kesänä etsiä muutama toukka syödäkseni ne.

Joka tapauksessa, alla "Maailman oudoimmat ruoat" -ohjelmasta muistiin panemiani Andrew Zimmernin viisauksia:Mikään ei voita palavan lehmännahan tuoksua aamuisin.Lehmän utare on mitä suurinta herkkua....sonnin silmä antaa rasvaa.Kalassa kuin kalassa paras pala on silmäkuoppa.Mikään ei voita kunnon könttiä päärasvaa.Kuristajakäärmeet ovat lihaksikkaita ja vähärasvaisia.Mikään ei ole kamalampaa kuin mössöiset sisäelimet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti