sunnuntai 2. joulukuuta 2012

RKP - Rasistinen kansanpuolue

Ruotsalainen Kansanpuolue (RKP) on vanha ja perinteikäs suomalainen eduskuntapuolue. Sen perinteisiin kuuluu myös jokavuotinen mitalin jakaminen. Mitali on nimetty kuuluisan ruotsalaisuusmiehen ja rasistin Axel Olof Freudenthalin mukaan. RKP pitää nykyään Freudenthalia "puolueen perustamiseen johtaneen kansallisen yhtenäisyysliikkeen isänä". Mitalin saajan tulee olla ansioitunut ruotsin kielen aseman edistämisessä erityisesti Suomessa.

RKP:n syntymiseen vaikuttanut Freudenthal oli sitä mieltä että hän itse ja ruotsinkielinen rahvas eivät suinkaan olleet ruotsalaistuneita suomalaisia vaan ruotsalaisia. Suomalaisia hän piti alempana rotuna.

Wikisitaateista lainaan seuraavat lainaukset Freudenthalin ruotsalaisia ja suomalaisia koskevista käsityksistä:
  • "Ruotsia puhuva sivistynyt luokka kuuluu ruotsalaiseen kansallisuuteen, joka näin ollen oli ollut ja on edelleenkin valtiaskansa."
  • "Suomalaiset eivät olleet voineet, rotunsa jäsenkansaa kun olivat, luoda ennen ruotsalaisten valloitusta mitään omintakeista kulttuuria."
  • "Historiasta tiedämme, että niillä kansoilla, jotka kuuluvat turaanilaiseen kansansukuun, ei ole mitään erikoisia luonnonlahjoja itsenäiseen edistymiseen sivistyksen eikä viljelyksen alalla."
  • "Elleivät suomalaiset ja unkarilaiset olisi jo kehityksensä varhaisessa vaiheessa joutuneet tekemisiin itseään sivistyskykyisempien kansojen kanssa, olisivat ne raakalaisimmat kaikista."
  • "Ei mikään muu kansa Euroopassa ole osoittanut niin vähän taipumusta itsenäiseen asemaan kansojen joukossa kuin suomalainen ja ylipäänsä koko turaanilainen suku."
  • "Älyllisessä suhteessa suomalaiset eivät vielä vetäneet vertoja muille kansoille."
  • "Ruotsalaisen talonpojan mielestä suomalainen ammattitoveri on alempi olento, erämaiden pölkkypää, joka kaikissa suhteissa on hänestä jäljessä."
Ruotsalainen kansanpuolue esittää vakavissaan, että Freudenthal-mitalinen jokavuotinen jakaminen ei suinkaan merkitse sitä, että puolue kannattaisi näitä ajatuksia. Väite ei kuitenkaan minusta tunnu täysin uskottavalta. Freudenthal-mitalin jakamisessa kun on suurin piirtein yhtä paljon myönteistä etiikkaa ja tolkkua kuin olisi natsi-Saksan SS:n vastavakoilun päällikön ja Waffen-SS:n Brigadeführerin Walter Schellenbergin mukaan nimetyn mitalin jakamisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti