lauantai 22. joulukuuta 2012

Maya-maailmanloppu tuli ja meni

Johonkin aikaan oli löydetty kivinen maya-intiaanien kalenteri, josta pääteltiin, että nykyinen maailmanaika tulee loppumaan 21.12.2012. Jotkut maapallolaiset olivat viime aikoina ilman erityisiä perusteita olettaneetkin maailmanlopun koittavan tuona päivänä. Vaikka mayakalenterin mukaan sen jälkeen alkaa kuitenkin uusi pitkänlaskun kierros. Jännä juttu muuten, että myös meikäläisessä kalenterissa aika loppuu aina joulukuun viimeisenä päivänä. New Age -ihmisten tulkinta päivämäärälle on positiivinen hengellinen muutos ja uuden ajan alku. No, ajankohta oli ja meni eilen eikä tietääkseni maailmanloppua ole koittanut enkä usko että myöskään on koittanut minkäänlaista myönteistä henkistä murrosta. Vaikka olisihan se hienoa, jos Jussi Halla-ahosta tulisi nyt Suomen pääministeri.

Tulemme näkemään paljon kitinää siitä, että lasku oli tehty väärin ja oikeasti se jokin tuleekin jonain toisena päivänä. Tietenkin.

Mutta positiivista hengellistä muutosta odottaessa. Sellaisen toteutumiseenhan voi oikeasti mennä vaikka kuinka pitkä aika, ja ehkä huomaamme sen saapuneen vasta kahdensadan vuoden päästä. Jumalallehan yksi päivä on kuin vuosi ja yksi vuosi kuin päivä.

Itse asiassa minä kolmen "tavallisen näköisen" naisen kanssa juhlin nyt perjantaina maailmanloppua. Kovin ikävää on, ettei se tullut. Tai en minä tiedä...

Tunnettu kulttuuripersoona, Niilopedian perustaja ja verkkokeskustelija Niilo Paasivirta on koonnut nettisivuilleen joukon maailmanlopun ajankohdan ennustuksia. Oi, katso:

Maailmanloppu odotettavissa aivan kohta pian

Sivu on sitten varsin pitkä, joten varaa aikaa sen läpikahlaamiseen!

...Ja miten on, pitäisikö "maya" lausua suomeksi "maya" vai sitten "maia" vai jopa "maija"? Maijall' oli karitsa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti