tiistai 11. joulukuuta 2012

Minbaari

Babylon 5 oli fiktiivinen tv-sarja, jonka pääosassa oli supermassiivisen kokoinen Babylon 5 -niminen avaruusasema. Sarjan taustatarina kuuluu näin:

Eletään 2200-lukua. Ihmiskunta oli erään valitettavan väärinkäsityksen vuoksi joutunut sotaan minbaarien kanssa. Minbaarit olivat ihmisiä teknistieteellisesti järisyttävän paljon edistyneempi laji, ja sodassa ihmiskunta koki kaiken aikaa suuria tappioita. Siinä kävi sitten lopuksi jotain, ja ihmiskunta selvisi sodasta lopulta ilman täydellistä sukupuuttoa. Jotta vastaavat valitettavat väärinkäsitykset saataisiin jatkossa etukäteen ehkäistyksi, päätettiin rakentaa neutraalille avaruuden alueelle suurikokoinen avaruusasema, jolle annettiin nimeksi Babylon. Babylonin tehtävänä oli toimia lajien välisen kaupankäynnin, kanssakäymisen ja diplomatian keskuksena. Babylon-aseman versionumeroille yhdestä neljään kävi kaikille jotain omituista tai ikävää, ja vasta viides rakennettu asema suostui olemaan tuhoutumatta tai muuten vain poistumatta. Se oli siis nimeltään Babylon 5.

Sarjassa oli periaatteessa pitkälle ennalta suunniteltu juoni koko viiden tuotantokauden pituudelle. Juoni oli älykäs ja jonkin verran eeppinenkin, ja päähenkilöt muuttuivat kukin oman suuntaansa sarjan aikana. Sarja ei myöskään sisältänyt naiivia mustavalkoista hyvä-paha-asetelmaa.

Babylon 5:n päätösjakso 'Sleeping in Light' esitettiin Yhdysvalloissa vuonna 1998 ja Suomessa 2000 (suom. 'Valossa lepäävät').

Kaikki edellä kerrottu on puolestaan tausta-aineistoa sille, mitä kerron seuraavassa:

Tänään olin käymässä eräässä minulle hyvin tutussa yhdistyksessä. Sinne oli tullut parturi leikkaamaan jäsenten hiuksia. Tuttuni rouva P:n hiukset värjättiin. Värin piti ilmeisesti jotenkin kiinnittyä hiuksiin, joten tuttuni joutui olemaan aineet päässä hyvä aikaa. Hänellä oli musta suojakaapu päällä, ja hänen tukkansa näytti todella omituiselta. Se muistutti minusta ulkonäöltään suuresti em. minbaarien päätä peittävää luuharjannetta. Olin kovin huvittunut, ja hymyilin hänelle kaiken aikaa aina siihen asti, kun hän sai lopulta tökötin pois päästään. Rouva P oli itsekin aikoinaan seurannut Babylon 5:ttä, joten hän tiesi mihin viittasin kun kerroin mitä minulle tuli hänen ulkonäöstään mieleen.

...
Välttämätön päivitys 14.12.2012:

Seuraavan linkin takaa löytyy suurehko määrä kuvia minbaareista sekä heidän avaruusaluksistaan. Mukaan on pujahtanut näköjään myös kuvia useammasta homo sapiens -lajin yksilöstä ja yhdestä maapallolaisesta koirasta (canis lupus familiaris):

Google-haun kuvia minbaariyksilöistä ja joistakin muistakin kohteista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti