torstai 4. heinäkuuta 2024

Ihmisen katsominen ja katsomatta jättäminen rasismina

Nykyään ilmeisesti sellaista pidetään rasismina, että Suomen alkuperäisasukas, on hän sitten etninen suomalainen tai saamelainen, katsoo toista ihmistä eli tummaihoista ihmistä tai muslimia. Toisaalta sitäkin pidetään rasismina, ettei katso.

Mutta tämä pätee silläkin lailla, että jos tummaihoinen ihminen tai muslimi katsoo Suomen alkuperäisasukasta, niin se on rasismia. Ja sekin on rasismia, jos tummaihoinen ihminen tai muslimi ei katso Suomen alkuperäisasukasta.

tiistai 2. heinäkuuta 2024

Pitäisi muka Sinimustan liikkeen kannattajakortti täyttää

Hyvänlaatuisella poliittisella keskustelupalstalla Hommaforumilla oli joku vongannut äskettäin säikeessä Sinimusta Liike puoluerekisteriin 16.6.22 pois rekisteristä 23.4.24 kansallismielisiä suomalaisia ihmisiä täyttämään Sinimustan liikkeen kannattajakortin. Tämä joku oli siis lausunut näin ko. viestissään: "Siis jos jokainen hommalainenkin kirjoittaisi tuon kortin, niin ne olisi jo kerätty. Käyttäkää vähemmän aikaa Tuksun venäjäyhteyksien etsimiseen ja enemmän siihen yhteen korttiin."

Suomen lain mukaan jos puolue on saanut 5000 kannattajakorttia kerättyä täysi-ikäisiltä kansalaisilta, niin puolue pääsee puoluerekisteriin ja voi täten asettaa ehdokkaita eduskuntavaaleihin. Ja vastaavasti, jos puolue ei kaksissa peräkkäisissä eduskuntavaaleissa saa ainuttakaan ehdokastaan läpi, niin puolue putoaa puoluerekisteristä.

Vuoden 2021 alusta alkaen on myös ollut mahdollista täyttää sähköinen kannattajakortti haluamalleen puolueelle.

Tässä kannattaa muistaa se, että kannatusilmoitukset ovat sitten myös julkista tietoa.

Tuolla keskustelupalstan säikeessä on esitetty kyllä hyviä syitä sille, miksi ei kannattaisi täyttää kannattajakorttia Sinimustalle liikkeelle.

Yksi mainittu hyvä syy on se, että SML:n puheenjohtaja Tuukka Kuru vastustaa puolustusliitto Naton jäsenyyttä. Tämä on mielestäni nykyisessä tilanteessa hulluutta. On monta tapaa yrittää tehdä kansallista itsemurhaa, ja tämä on yksi sellainen.

Toinen mainittu syy on se, että Kuru on Israelia vastaan ja maan hävittämistä kannattavan islamilaisen varsin julman Hamas-terroristijärjestön puolella. Hamas kannattaa sitä, että ihmisen oikeudet yhteiskunnassa riippuvat ihmisen uskonnosta, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautuneisuudesta ja sukupuoli-identiteetistä. Hamasin diktatorisesti hallitsemalla Gazan kaistalla on myöskin laitonta loukata muslimien pyhiä tuntoja tai jättää islam. Siellä on myös laitonta asua, jos on juutalainen. Israelissa taas vallitsee demokratia ja uskonnonvapaus, ja maa on myös Lähi-idässä ainoa LGBTym.-ihmisten paratiisi. Israelissa saa myös ihminen asua ja elää, vaikka olisi muslimi tai arabi. Israelin parlamentissa Knessetissä on myös arabipuolueita.

Yksi henkilö taas oli lausunut ehdotuksesta näin:

Erikoinen pohjaoletus, että hommalaiset kannattaisivat äärivasemmistolaista rotupuoluetta jotenkin automaattisesti, ja että kysymys olisi vain ajankäytöstä. Toinen erikoinen käsitys on se, että kortin kirjoittaminen olisi jotenkin järkevämpää kuin vaikkapa "Tuksun Venäjä-yhteyksien etsiminen". Teillä on siellä Tuukan kerhossa todella lapsellisia kuvitelmia. Edelleen.

Ainakin jotkut Hommaforumin rekisteröityneet jäsenet ovat ilmeisesti kuitenkin käyneet täyttämässä kannattajakortin puolueelle. Se on sallittua.

Minusta kyllä Tuukka Kuru oli ollut kivempi silloin, kun oli esiintynyt liberaalina.

I PS. Minusta Valta kuuluu kansalle -puolueen, Vapauden liiton ja Sinimustan liikkeen kannattaisi yhdistyä ennen pitkää. Näille kolmelle puolueelle on yhteistä se, että ollaan ajavinaan Suomen etua mutta vastustetaan Nato-jäsenyyttä.

II PS. Äärivasemmistolainen Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue oli muuten vielä Sinimustaa liikettäkin rajumpi tavoitteidensa ja arvojensa puolesta, ja tämä poppoo on vähän nössö siihen verrattuna, vaikka yrittää varmaankin parhaansa.

III PS. Tämä on vain piste I:n päälle ikään kuin, mutta tuntuu jotenkin kuvaavalta, kun Sinimustan liikkeen nettisivuston yläotsikossa tekstin kirjasin on nk. saksalaisella kirjoituksella, vaikka seikka ei sinänsä todistakaan mitään.

IV PS. Vain joitakin vuosia sitten olin käynyt allekirjoittamassa erään hypereurooppalaisen hyvien ihmisten poppoon, siis puolueen, kannattajakortin. Minusta tuntui silloin hauskalta, että puolue kalastelisi ääniä nykyisiltä vastuullisilta puolueilta vaaleissa. Valitettavasti en ole sen jälkeen kuullut siitä mitään. Samasta syystä muuten aikoinaan monet nykyajan hyvät ihmiset olivat käyneet allekirjoittamassa VKK:n kannattajakortin, ja 5000 allekirjoitusta tulikin silloin täyteen käytännössä hetkessä. Sinimusta liike sen sijaan ei ole saanut osakseen vastaavanlaista "suosiota", jostain syystä.