perjantai 12. maaliskuuta 2021

Jonkun pitäisi tehdä dokumentti siitä, miten uskonto rajoittaa ja sortaa ja syyllistyy väkivaltaan

Mieleeni juolahti sellainen ajatus, että voitaisiin tehdä dokumentti heteroseksuaalisesta pariskunnasta, jonka toinen osapuoli kannattaa uskontoa ja toinen ei.

Miespuolisen päähenkilön nimi voisi olla Pekka ja naispuolisen vaikka Asia.

Päähenkilöt päästettäisiin dokumentissa kunnolla ääneen.

Asia kertoisi siinä, että hän on saanut tappouhkauksia sen vuoksi, että on solminut avioliiton miehen kanssa, joka ei kuuluu samaan uskonnolliseen yhdyskuntaan.

Hän kertoisi myös, että hänen seurakunnassaan häntä haukutaan huoraksi asian vuoksi.

Kummatkin arvostelisivat sitä, miten uskonnon piirissä on alusta alkaen käyty sotaa toisinajattelijoita vastaan ja sorrettu naisten ja homoseksuaalien oikeuksia.

Dokumentissa naureskeltaisiin uskonnon pyhälle kirjalle ja perustajalle, kuitenkin hyvällä maulla.

Pekka voisi sanoa, että uskovaiset usein tekevät sen itse, eli saavat toiminnallaan ja käyttäytymisellään ihmiset vieroksumaan heitä. Hän voisi sanoa myös, että eivät kaikki uskovaiset ole kuitenkaan yhtä pahoja, ja hän voisi mainita esimerkkinä "monet riviluterilaiset".

Dokumentin ohjaisi joku tunnettu liberaali ohjaaja. Liberaali siksi, että liberalismi on vapautta, yksilö ja edistystä kannattava antiklerikaalinen aate, eli se myös vastustaa uskonnollisia pakkojärjestelmiä.

PS. Tässä esitellyn uskonnollisuuden mahdolliset samankaltaisuudet olemassaolevien uskontojen ja uskonnollisuuden muotojen kanssa ovat tahattomia ja tarkoittamattomia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti