maanantai 17. elokuuta 2020

Kamala on Yhdysvaltain tulevaisuus

Kun Yhdysvaltain Demokraattisessa puolueessa alkoi esivaalikamppailu presidenttiehdokkuuden puolesta, minä kannatin puolueen ehdokkaaksi Kamala Harrisia, koska hänellä on suomalaisittain nähtynä niin hauska etunimi.

Mutta Joe Biden vei ehdokkuuden. Tämän varmistuttua kannatin Kamala Harrisia Joe Bidenin varapresidenttiehdokkaaksi. Ja, oi, katso: 11.8. Jeesuksen vuonna 2020 saatiin tietää, että Biden oli valinnut Kamalan varapresidenttiehdokkaakseen. Oi tätä onnea ja autuutta!

Kamala-nimi tarkoittaa sanskritiksi lootusta. Nimi on myös tunnetun hindujumalattaren Lakshmin tai Laxmin toinen nimi. Lakshmi on rikkauden, valon ja tiedon jumalatar.

Joe Biden ja Kamala Harris ovat yhdysvaltalaisittain vasemmistolaisia eli "liberaaleja" (Yhdysvalloissa ilmaisu ei tarkoita liberaalia), vaikkakaan eivät niin vasemmalla, että he karkottaisivat äänestäjistä "maltillisia" eli sikäläisessä poliittisessa keskustassa olevia. Poliittinen keskusta maassa koostuu suurin piirtein maan yhden pääpuolueen vasemmistolaisemmista ja toisen pääpuolueen oikeistolaisemmista yksilöistä ja kannattajista.

Biden on koko poliittisen uransa ajan ollut Yhdysvaltain poliittisen kentän keskustassa. Hän on vierastanut "äärimmäisiä" mielipiteitä, kuten mustien lasten päästämistä valkoisten lasten kouluun ja julkista terveysvakuutusta.

Demokraattisen puolueen esivaaleissa tappion kärsinyt Bernie Sanders eroaa Bidenista paitsi suhteelliselta vasemmistolaisuudeltaan – mies kannattaa hyvinvointivaltiota –, niin myös siinä, että Sanders on koko poliittisen uransa ajan ajanut neekerien kansalaisoikeuksia. Bidenille tämä elämän puoli ei ainakaan aikaisemmin ollut hirveän tärkeä.

Yksi tärkeä syy sille, miksi Yhdysvaltain neekeriväestöstä erittäin suuri osa aikoo äänestää Bidenia marraskuun presidentinvaaleissa, johtuu siitä, että mies sattui olemaan presidentti Obaman varapresidentti. Ja Obamaa pidettiin ja pidetään edelleen Yhdysvalloissa maan ensimmäisenä "mustana" presidenttinä, vaikka hänen äitinsä oli ollut valkoinen.

Oikeasti näin suomalaisittain ajatellen Biden ja Harris ovat molemmat poliittisesti suurin piirtein samalla linjalla Suomen Kokoomuksen kanssa. Ja minähän en periaatteessa Kokoomusta äänestäisi. Onneksi en olekaan Yhdysvaltain kansalainen.

Yhdysvaltain toisen pääpuolueen, Republikaanien, keskilinjaan verrattuna Biden ja Harris ovat toki suhteellisen vasemmistolaisia.

Kamala Harris on jamaikalaisen isän Donald J. Harrisin ja intialaisen äidin Shyamala Gopalanin tytär. Hän syntyi 20. lokakuuta 1964 Oaklandin kaupungissa Kaliforniassa. Hänen isänsä oli taloustieteen professori ja äiti syöpätutkija. Vanhemmat olivat aktiivisia kansalaisoikeusliikkeessä.

Hänen isänsä näköjään elää vielä. Äiti taas kuoli vuonna 2009.

...Vaikka hänen äitinsä piti kiinni intialaisesta taustastaan, Harrisin mukaan hän omaksui myös Oaklandin mustan kulttuurin tärkeänä osana tyttäriensä kasvatusta.

Tässä nähdään taas tämä perirasistinen yhdysvaltalaiseen kulttuuriin syvälle juurtunut yhden pisaran teoria: jos ihmisessä todetaan olevan yksikin pisara muuta kuin "valkoista" verta, niin hän ei ole valkoinen. Koska Kamala Harrisin isä on musta, niin siksi Harriskin on musta, vaikka hänen äidissään ei ollut pisaraakaan "mustaa" verta.

Ja tätä yhden veripisaran rasistista teoriaa uusintaa myös suomalainen valtamedia. Jatkuvasti.

Presidentti Obamassa ja Kamala Harrisissa toki on enemmän "mustaa" verta kuin vain "pisara", mutta ymmärrätte varmaan näkökohtani.

Joka tapauksessa Barack Obaman valinta kaksi kertaa Yhdysvaltain presidentiksi on eräänlainen lasikaton rikkominen, kun hän kerran on mulatti, ja yhtä lailla, jos Joe Biden tulisi valituksi Yhdysvaltain presidentiksi, niin Kamala Harrisin tulo hänen vanavedessään maan varapresidentiksi olisi myös eräänlaista lasikaton rikkomista, koska hän olisi ensimmäinen nainen maan varapresidenttinä. Hän on toki myös mulatti, mutta se lasikatto oli särkynyt jo, kuten ylempänä sanotusta voi päätellä.

PS. Jos minulla olisi Yhdysvaltain kansalaisuus, niin en olisi yhtä maahanmuuttokriittinen sikäläisenä äänestäjänä kuin olen nyt suomalaisena Suomen vaaleissa äänioikeutettuna, koska koko Yhdysvallat perustuu siirtolaisuuteen ja siihen, että siirtolaiset ovat vieneet alkuperäisasukkailta maat ja sysänneet heidät marginaaliin. Mutta toki silti kannattaisin sellaista maahanmuuttopolitiikkaa, jolla pyritään estämään rikollisen aineksen pääsy asumaan maahan. Mielenkiintoinen olisi kysymys, mitä puoluetta kannattaisin Yhdysvaltain vaaleissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti