tiistai 16. kesäkuuta 2020

Isis-naisten deradikalisoiminen

Isis on järjestö, islamilainen uskonsuuntaus ja kalifaatti. Isis-naisia on saatu Suomeen Suomen hallituksen tahdon mukaisesti. Ja mitä olen uutisista lukenut, niin tarkoitus on saada nämä hylkäämään "radikalisoitumisensa", koska muuten nämä ovat uhka alkuasukkaille.

Radikalisaation purkaminen on vain hankalampi juttu, koska Isis-naiset ovat käsittäneet hirmutekojensa ja muun aiheuttamansa ikävän olevan peräisin islamin 600-luvulla jKr. Arabian niemimaalla perustaman profeetta Muhammadin opetuksista ja elämäntavasta.

Isis-naisilla on siis selkeä esikuva. Ja tämän esikuvan mukaan on ihan okei orjuuttaa ja kiduttaa sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole alistuneet muslimien vallan alle. Hommaan kuuluu myös se, että ei-muslimien maksettavaksi on langetettu raskas henkivero, jotta nämä helpommin kääntyisivät islamiin.

Jotta Isis-naiset saataisiin deradikalisoitua, näiden pitäisi joko hylätä profeetta Muhammad ja tämän elämäntapa esikuvana taikka sitten omaksua näkemys, että profeetta Muhammad ei ollut islamilaisten lähteiden mukainen hirmu-ukko. Ja se on vaikeaa.

Tällä hetkellä maailmassa on kymmeniä islamilaisia maita, joissa on ainakin jossain määrin voimassa islamilainen sharialaki, joten ei voida sanoa, että Isis-naiset olisivat näkemyksineen täysin yksin.

PS. Lisäsin linkin tekstiin, koska oli jäänyt alun perin laittamatta.

2 kommenttia:

  1. Asia on tulenarka sanoakseni, mutta Suomen lakien mukaan "suomalaisella on oikeus palata kotimaahansa", mikä osin koskee myös vankeustuomion kärsimistä kotimaassa, jos olen oikein ymmärtänyt. Eli vaikka, jos Kurdien toivoma, tuomioistuin Kurdien hallinnoimalle alueelle perustettaisiin, niin voisivat Isis-naiset kärsiä tuomionsa myös kotimaassaan eli Suomessa, jos tuomion saavat. Joten todella toivon, että "radikalisoitumisen" hylkääminen onnistuu. Toivoisin todella, että heidät saataisiin pian pois Al-Holin leiriltä, ennenkuin tulee lisää omin nokkinensa leiriltä matkaan lähteneitä, jolloin ei tiedä mitä vastapalveluksia, mahdollisesti terroritekoja tulevia, ovat joutuneet lupaamaan salakuljettajille. Tuskin ovat ilman paikallisten Isisrippeiden tiettämättä olleet matkassa.

    VastaaPoista