keskiviikko 18. syyskuuta 2019

Uimahalleissa tulisi saada olla pukeutunut vaikka pelleasuun

Kokoomustaustaisen Verkkouutiset-lehden uutisartikkelissa oli sanottu: "Yhdenvertaisuusvaltuutetun tiedotteessa todetaan, että on tärkeää, että kaikilla ihmisillä on mahdollisuus päästä yhdenvertaisesti uimahalleihin." Tällä yhdenvertaisuusvaltuutettu oli tarkoittanut sitä, että jos joku nainen haluaa pukeutua uimahalleissakin islamilaisesti, eli burkineihin, niin se tulee sallia.

Facebook-kaverini Oula Lintula oli lausunut Facebookissa asiallisesti lausuntoa koskien:
Lässyn lässyn. Kaikilla on yhdenvertainen mahdollisuus päästä niihin jo nyt ja samanlaisilla uimapuvuilla. Ei meidän tarvitse sopeutua vieraisiin tapoihin, vaan vieraiden on sopeuduttava meidän tapoihimme.
Mielestäni Oula on tässä oikeassa. Yhdenvertaisuus on jo nyt olemassa. Yhdenvertaisuusvaltuutettu petaa tässä paikkaa perinteiselle islamin tulkinnalle: kun islamilainen yhteisö ei halua päästää muslimitaustaisia naisia ja tyttöjä uimahalliin muuten kuin burkiniin puettuna, niin hän menee standardi-islamin puolelle.

Kun oikeasti ongelma tässä on islamilaisen yhteisön omat tabut. Meidän pitäisi liberaalina yhteiskuntana tukea ihmisten pääsyä vapaaksi tabuista sen sijaan, että suosimme niitä.

Olin omasta puolestani lausunut Facebookissa kommenttinani Oulan ulostuloon ja tarkemmin sanottuna erääseen sitä seuraavaan lukijakommenttiin "kaksoisstandardista" (elikkä suomeksi sanottuna kaksoismittapuista tai kaksinaismoralismista) seuraavaa:
Pitäisi sallia samalla kaikenlaiset uima-asut. Mielikuvitus olkoon rajana!
Jos yhdenvertaisuuden puolesta nyt sitten oikein virallinen Suomi liputtaa yhdenvertaisuusvaltuutetun suulla, niin miksi ei tosiaan uimahalleissa saisi käyttää mitä tahansa sellaista uima-asua, jonka itse kokee itselleen tärkeäksi?

2 kommenttia:

  1. Uimahalleissa monet nuoret miehet haluaisivat käyttää uimashortseja, mutta sekään ei ole sallittua. Mikä on johtanut siihen ettei kaikki halua uimaan, ihan kantaväestön nuoret miehet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minä kuitenkaan kannata tabujen huomioonottamista sen enempää laissa kuin käytännössä.

      Poista