perjantai 13. syyskuuta 2019

Viikingit pelastivat Irlannin väestökadolta ja valkoiset Pohjois-Amerikan

Historianet-sivuston artikkelissa kerrotaan, että kun vuoden 700 jKr. paikkeilla Irlannin väestö alkoi vähetä merkittävästi, mahdollisesti sodan, nälänhädän tai poliittisten levottomuuksien vuoksi, niin viriilit viikingit lopulta pelastivat tilanteen 900-luvulla asetuttuaan maahan. He lisääntyivät ja täyttivät maan, ja Odin niin tykkäsi.

Ihan samanlainen juttu kävi myöhemmin intiaanien kanssa. Pohjois-Amerikka oli melko harvaan asuttu alue ennen valkoisten tuloa. Mutta sitten valkoiset veivät intiaanien maat, ja viriileinä ihmisinä he täyttivät maan, ja väentiheys nousi kummasti...

8 kommenttia:

 1. Nyt Pohjois-Amerikassa on uusin muuttoaalto muulta amerikan mantereelta, mikä olisi tarpeellista väestön ikääntyessä, mutta nyt tuo aalto halutaan estää Trumpin politiikan mukaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdysvalloissa myös presidentti Obaman aikana pidettiin yllä rajakontrollia. Yhdysvalloissa ei Suomen tapaan ole julkisen vallan kannalta niin ongelmallista väestön ikääntyminen, koska julkinen sosiaaliturva ja turvaverkot ovat ohuita, joten vähemmän rasittaa budjettia.

   Poista
 2. Mutta, mutta ketä hoitaa vanhukset ja sairaat, siivoaa kodit, avustaa vammaisia, jos ei ole maahanmuuttajia tekemässä töitä ja yleensä työikäistä väkeä tarpeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme antaneet kertoa itsellemme näiden työtehtävien siirtyvän robotiikalle lähitulevaisuudessa, joten emme siis tarvitse luku- ja kirjoitustaidottomia kehitysmaalaisia maahanmuuttajia, vaan oman kansamme nuoria tietoteknologian osaajia.

   Poista
 3. Koskakohan se lähitulevaisuus alkaa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vaikka lähitulevaisuudessa?

   Lihanleikkaajan ammatti on jo poistumassa suurista lihataloista kuten Atria ja HKScan; siellä robotit leikkaavat jo porsaat.

   Naudan- ja lampaanruhot ovat nykyisellään vielä roboteille hankalia, mutta tottapa yksi ja toinenkin naputtaa juuri nyt softaa ja kolmas kehittelee robotille käsivartta, jolla se leikkaa kohtapuoleen naudat ja lampaat.

   Niinikään neljäs kirjoittaa softan ja viides kehittää robottikäsivarret, jotka hoitavat meidätkin, kun lojumme vaipoissa.

   Toivottavasti hoitavat.
   En todellakaan halua panna vanhuudenpäivieni elämänlaatua luku- ja kirjoitustaidottoman kehitysmaalaisen käsiin.

   Poista
 4. Montako lukutaidotonta ja kirjoitustaidotonta vanhustenhoitajaa tiedät ?

  VastaaPoista
 5. En ensimmäistäkään, kuten et varmaan sinäkään yhtään vanhustenhoitorobottia?
  Sellaista joka ei osaa lukea eikä kirjoittaa, mutta hoitaa sinut ja minut juuri niin kuin tarpeemme on.
  Ei mitenkään muuten.

  VastaaPoista