tiistai 14. helmikuuta 2017

Ylen asema neutraalina ja asiansa osaavana mediana ihmisten mielissä (tokaisu)

Ne jotka ovat Ylen toimittajien kanssa samaa mieltä asioista, pitävät sitä poliittisesti neutraalina ja asiansa osaavana mediana. Ne jotka ovat heidän kanssaan eri mieltä asioista, eivät pidä.

2 kommenttia:

 1. Ihmisellä on sisäänrakennettu ominaisuus pitää järkevinä ja kannatettavina ajatuksia, jotka ovat samansuuntaisia omien ajatusten, arvojen ja asenteiden kanssa. Inhimillistä, aivan liian inhimillistä, sanoi Nietzsche.

  Erojakin toki löytyy: jokin aika sittenhän jossain USA:laisessa (muistaakseni) tutkimusinstituutissa selvitettin ero konservatiivien ja liberaalien (joilla USA:laisessa terminologiassa terkoitetaan vasemmisto- ja viherliberaaleja) ajattelussa poliittista vastapuolta kohtaan.

  Konservatiivit kykenivät ymmärtämään, millaisten ajatteluprosessien seurauksena liberaalit olivat muodostaneet maailmankuvansa, vaikka eivät heidän kanssaan lopputuloksista samaa mieltä ollleetkaan.

  Liberaalit sen sijaan eivät voineet ymmärtää konservatiivien maailmankuvan muodostumista ollenkaan. Koska he omasta mielestään edustivat kaikkea oikeudenmukaisuutta, hyvyyttä ja sensellaista positiivista, josta konservatiivit eivät olleet samaa mieltä, oli konservatiivien siis oltava joko tyhmiä, pahoja tai hulluja. Voisin olettaa, että mitä liberaalimpi vastaaja oli, sitä vakuuttuneempi hän oli siitä, että konservatiivien on oltava kaikkea kolmea mainittua.

  Joku voisi ehkä tehdä mainitusta äkkiväärän johtopäätöksen, ettei välttämättä ole kansakunnan säilymisen kannalta viisasta sallia tämänkaltaisille liberaaleille merkittäviä poliittisia osallistumisoikeuksia. Myöntää täytyy, että itsekin voisin kallistua siihen suuntaan, mutta sitten muistutan itseäni, etttä samoin perustein joku voisi tulla vaatimaan minun poliittisten osallistumisoikeuksieni rajoittamista tai poistamista, enkä olisi siitä varsinaisesti iloinen.

  Parlamentaarinen demokratia on huono järjestelmä, mutta parempaakaan ei ole keksitty, sanoi Winston Churchill. Ehkä hän ei ollut perehtynyt Sveitsin järjestelmään kovinkaan tarkasti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkei Churchill ollut. Mutta jos hän puhui pelkästään demokratiasta eikä erityisesti parlamentaarisesta sellaisesta?

   Muistan itsekin tuon tutkimuksen tuloksen.

   Poista