perjantai 15. marraskuuta 2019

Voisiko kansanryhmää vastaan kiihottamisesta tuomittu Jussi Halla-aho toimia pääministerinä?

Äskettäin on ollut puhetta siitä, että voisiko "kansanryhmää vastaan kiihottamisesta" tuomittu Jussi Halla-aho, nykyinen Perususomalaisten puheenjohtaja, toimia pääministerinä.

Itse vastaisin kysymykseen sillä tavalla, että riippuu siitä, onko hän oikeasti kiihottanut kansanryhmää vastaan vai onko ainoastaan rikkonut sitä lakia vastaan, jonka nimessä on kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Muun ohella siitähän Hallis sai lopullisen tuomion Korkeimmalta oikeudelta vuonna 2012.

Olen lukenut ne Halla-ahon tekstit, joista häntä on syytetty, eikä minusta niiden perusteella ole mitään syytä väittää, että hän olisi kiihottanut kansanryhmää vastaan.

Voit niin halutessasi itse käydä lukemassa Jiri Kerosen entisestä blogista, mitä Hallis oli oikeasti sanonut.

4 kommenttia:

 1. Ilman muuta voisi, mikäli Perussuomalaiset vain saisivat yli 50 % enemmistön eduskuntaan.

  Mihinkään liittoutumiseen Kokoomuksen kanssa en enää jaksa uskoa; sen verran vakuuttavaa tuhon politiikkaa se on viime hallituksissa tehnyt.

  VastaaPoista
 2. Luinpa nyt tuon Halla-Ahon kirjoituksen toisen kerran ja mielestäni se edustaa huonoa makua ja ärsyttää tahallaan, tieten tahtoen, kuin haluaisi tuomion, ehkä saadakseen lisää julkisuutta, jota tuolloin kaipasi eniten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtionsyyttäjänviraston henkilöillä on myös vapaa tahto siihen, miten reagoida omasta mielestään huonoihin tai ikäviin kirjoituksiin.

   Poista