perjantai 27. lokakuuta 2017

Jos tulisi pakolaisia kansallissosialistisista maista

Jos olisi olemassa kansallissosialistisia maita, ja jos niistä tulisi Suomeen turvapaikanhakijoita, ja jos joku näistä sitten kritisoisi muiden turvapaikanhakijoiden asennetta kansallissosialistiseksi, niin jotkut kantasuomalaiset moittisivat häntä sanomalla, että onko hän unohtanut taustansa ja onko hän kansallissosialismifoobikko.

2 kommenttia:

  1. Mutta eikös Syyria ole kansallissosialistinen maa? Sitähän hallitsee ainoana sallittuna puolueena "Syyrian alueen arabisosialistinen Ba'ath-puolue" (Hizb al-Baʿath al-Arabī al-Ištirākī - Qutr Sūriyya), joka yhdistää opissaan arabinationalismin (tavoitteenaan luoda panarabialainen suurvalta; Suur-Arabia?) arabisosialismiin ja militarismiin.

    Minusta tuo yhdistelmä näyttäisi kovasti kansallissosialismin arabiversiolta, vaikka sitä ei jostain syystä saa sellaiseksi sanoa. Olisiko se lianderssonilaisesti tulkittua "sitä parempaa kansallissosialismia"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, että on. Toisaalta nimitys kansallinen sosialismi olisi ehkä hyvä varata ainoastaan sellaisille aatteille, jotka tarpeeksi paljon muistuttavat alkuperäistä Saksan kansallissosialismia. Onko Syyriassa voimassa edes hyvin edistyksellinen eläintensuojelulainsäädäntö?

      Poista