perjantai 21. syyskuuta 2012

Muutos 2011 -puolue, minun valintani kunnallis-, ei kun kuntavaaleissa [vuonna 2012]

Edessä ovat tämänkertaiset kunnallisvaalit. Tulen äänestämään Muutos 2011 -puoluetta, joka on mielestäni hyvä valinta sellaiselle, joka tykkää ajatella "laatikon ulkopuolella".

Muutos on eräänlainen maahanmuuttokriittinen liberaalipuolue. Ja jotta ei tulisi ikäviä väärinkäsityksiä, niin määrittelen seuraavassa lyhyesti käsitteet "maahanmuuttokriittisyys" ja "liberaalius".

Maahanmuuttokriittinen on sellainen ihminen, jonka mielestä maahanmuuton ja maahanmuuttopolitiikan aiheuttamista ongelmista tulee voida vapaasti keskustella ja sitten myös yrittää saada niitä ongelmia korjatuiksi. Liberaali on yksilönvapauksia, myös sananvapautta, suuresti arvostava ihminen.

Muutos 2011 -puolueen liberalismi on lähempänä sosiaaliliberalismia kuin klassista laissez-faire -liberalismia.

Muutoksen mielestä Suomi on suomalaisten edunvalvontakoneisto.

Muutos myös kannattaa suoraa demokratiaa, jossa on kysymys kansalaisaloitteista ja päättäjiä sitovista kansanäänestyksistä, joiden avulla kansalaiset voivat päättää laeista ja asioista kansanedustajien päiden yli. Sitovat kansanäänestykset ovat olleet Sveitsissä käytössä yli sadanviidenkymmenen vuoden ajan.

Alla hieman aineistoja katsottavaksi:

Kotisivuiltani löytyy hieman laajempi esitys Muutos 2011 -puolueesta

Ja Muutoksen omille nettisivuille pääset tästä klikkaamalla

Ikävä kyllä aivan kaikissa kunnissa ei Muutos-ehdokkaita ole tarjolla.

Niin, ja itse asun Vantaalla ja ajattelin tosiaan äänestää jotain täkäläistä Muutoksen ehdokasta. Ulkopaikkakuntalaista ei luultavasti kannata äänestää. Jussi Halla-ahokin on väärässä puolueessa ja sitä paitsi aivan toisessa kunnassa ehdolla.

PS Kerron myöhemmässä blogimerkinnässä siitä, miksi Muutoksen ei kannata liittyä osaksi Persuja, siis Perussuomalaisia...

4 kommenttia:

  1. Anonymous21/9/12 08:51

    Itse taidan äänestää jotain sosialidemokraattia. Toi maahanmuuttokriittisyys on tuhoontuomittu poliittinen teema. Historian vyöry tulee vääjäämättämällä voimalla, ja maahanmuutto tulee lisääntymään riippumatta ihmisten mielipiteistä.
    Muutos-puoleen keskustelu on paluuta aiheisiin, jotka olivat ajankohtaisia viimeksi ennen ensimmäistä maailmansotaa työväenliikkeen piirissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Historia toki toimii miten toimii, mutta en usko itse sellaisissa asioissa väistämättömiin kehityskulkuihin, joihin voi politiikalla vaikuttaa.

      Ja maahanmuutto on kyllä teema, joka näyttäisi kuitenkin puhuttavan ihmisiä. Ajatellaan vaikka Persujen voittoa eduskuntavaaleissa.

      Enkä usko, että Muutos katsoo ajassa taaksepäin. Vaikka historiasta onkin hyvä oppia.

      Poista
  2. Anonymous22/9/12 10:53

    anonyymi asenne muutokseen: hieno keskusteluryhmä, joka tuo mieleen 1890-luvulla syntyneet lukuisat työnväenliikkeen historiaan liittyvät suuntaukset. Mutta ulkomaailaisuusvastaisuus ei voi olla 1.maailmansodan opetusten mukaisesti mikään teema, koska sodan ehdoton opetus työväelle oli etteivät eri maiden tavalliset ihmiset ole toistensa vihollisia, vaan viholliset ovat oman maan aateliset, vallanpitäjät ja pankkiherrat, jotka kylvävät vihaa, eripuraisuutta ja sotaa eri kulttuurien ja kansojen keskeuuteen.
    Maailmansodan jälkeen työväenliike osittain tuhoutui juuri kansallisuusintressien vuoksi jakautuessaan stalinistiseen ja natsistiseen suuntaukseen. Vain sosialidemokratia oppi kansainvälisen solidaarisuuden tulevaisuutta luovan merkityksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni sosiaalidemokratia kannatti natsien tapaan eugeniikkaa ennen vanhaan. Natsit toki toteuttivat sitä vähän jyrkemmin.

      Mutta Muutoksesta. On pelkkää pahaa puhetta väittää Muutosta ulkomaalaisvastaiseksi. Itse en ulkomaalaisvastaista puoluetta suostuisi kannattamaan saati äänestämään.

      Poista