torstai 3. marraskuuta 2022

Putinin Hitler-viikset

Tämän kirjoitettuani yritän olla jonkin aikaa mainitsematta häntä blogosfäärissä. Tai ainakaan tässä useista blogeistani.

Mutta haluan nyt siis puhua vielä tämän kerran Venäjän sekurokratiajuntan johtajan Vladimir Putinin kuvaannollisista Hitler-viiksistä.

Kuulemma kansallissosialistisen eli natsistisen Saksan diktaattori Adolf Hitler oli piileskellessään Führer-bunkkerissaan Berliinissä Euroopan sodan lopun häämöttäessä lausunut kerran, että Saksan kansa ei ole hänen arvoisensa.

Siksi täytyy kysyä, että mahtaakohan diktaattori Putin tehdä nk. hitlerit lausumalla jonain päivänä, että Venäjän kansa ei ole hänen arvoisensa?

Kysyn vain.

PS. Vuosia sitten olin lukenut kerran uutisenpätkän siitä, että Saksassa oli joku valmistanut Hitler-päisen vessaharjan. Ja kyllä minua nauratti.

6 kommenttia:

 1. Mikäli natsien ydinpommiohjelma olisi onnistunut, olisi Adolf erittäin todennäköisesti jemmannut Berliiniin sen ainoan pommin, johon Saksalla olisi ollut rahkeita.

  Sillä hän olisi sitten tehnyt sen mahdollisimman näyttävän itsemurhan viime hetkellä ennen kiinnijäämistään, kuten USAlaiset olivat jo vuonna 1942 Adolfin psykologisessa profiloinnissa ennustaneet tapahtuvaksi.
  Berliinin vieminen mukanaan olisi ollut se lopullinen rangaistus hänet pettäneille saksalaisille.

  Saattaapi sitä Putlerillakin olla oma henkilökohtainen pomminsa, jolla hän aikoo viedä mukanaan mahdollisimman monta Elämään Arvottomiksi (unlebenswärtige!) julistamaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. Olisi se kuitenkin erikoista, jos Putler hävittäisi lopulla Moskovan. Mutta voi sopia hänen psykologiseen profiiliinsa.

   Poista
  2. Putlerin aivoituksia eivät tietäne muut kuin hän itse ja loput voivat vain arvailla.
   Voisin silti uskoa hänen saattavan lopun edessä ajatella kuten Adolf:

   "Kansani on minut pettänyt ja ansaitsee tulla kunnolla rangaistuksi!
   Olisi parasta jos voisin ottaa mukaani koko valtakunnan, mutta minun on nyt pakko tyytyä vain Moskovaan petollisine asukkaineen!
   Eiköhän siinäkin silti riittäne opetusta kerrakseen!"

   Poista
  3. Hän jäisi joka tapauksessa historiaan, luultavasti yhtenä kusipäistä.

   Poista
  4. Kenties hän jopa toivoo sitä, kuten muuan Herostratos?

   Poista
  5. Muistamme hänen nimensä ikuisesti.

   Poista