keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Kansanedustaja Anna Kontula osallistui antisemitistiseen aktioon

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula joutui Helsingin sanomat -lehden uutisen mukaan 13.1.2020 Israelin pidättämäksi, kun hän oli yrittänyt laittomalla tavalla päästä Israelin alueelta Gazan kaistalle. Kontula otettiin kiinni osana kansainvälistä aktivistiryhmää, joka pyrki järjestämään "mielenosoituksen" Gazan kaistan rajalla kiinnittääkseen huomiota alueen "tilanteeseen". "Mielenosoitukseen" liittyi raja-aidan rikkominen fyysisesti, ja se lienee kansainvälisen oikeuden vastaista toimintaa.

Kansanedustaja sanoo halunneensa myös protestoida Suomen asekauppaa Israelin kanssa vastaan. Kontulan mukaan asekaupoilla Suomi tukee toimijoita, jotka hyötyvät Israelin "miehityksen" ja sotatoimien jatkumisesta.

Helsingin juutalainen seurakunta otti kantaa Kontulan toimintaan. Seurakunnan Facebook-sivuilla julkaistussa kirjoituksessa esitetään jyrkkää kritiikkiä kansanedustajaa kohtaan:

"Kritisoimalla ainoastaan Israelin saartoa Gazasta, ja olemalla kohdistamatta mitään kritiikkiä tai toimenpiteitä Egyptin vastaavaan saartoon, on kyseinen kansanedustaja International Holocaust Remembrance Associationin (IHRA) määritelmän mukaan melko todennäköisesti syyllistynyt antisemitismiin", kirjoituksessa sanotaan.

Kontula myöntää, että myös Egypti on mukana Gazan saarrossa. Hänen mielestään sitä ei voi kuitenkaan verrata Israelin toimintaan alueella:

"Israel valvoo ilmatilaa, luonnonvaroja, merialueita ja keskeisiä ulospääsyreittejä. Tätä tuskin voi verrata siihen, että Egypti rakentaa Gazan rajalle tarkastuspisteitä", Kontula sanoo.

Israel ja Egypti ovat saartaneet Gazan kaistaa vuodesta 2007. Israelin mukaan saarto on tarkoitettu estämään lännessä terroristijärjestönä pidetyn Hamasin toimintaa. Saarron vuoksi esimerkiksi Gazaan vietävien aseiden määrää kontrolloidaan.

YK:n mukaan Gazan kaistan saarto on "räikeä kansainvälisen oikeuden loukkaus". Sen on katsottu rankaisevan ennen kaikkea alueen siviilejä. YK:ssä tällaisia päätöslauselmia on ollut tehtailemassa islamilainen blokki. Islam on syntynyt 600-luvulla jKr. fasistisena maailmanvaltiuteen tähtäävänä uskonnollisena liikkeenä.

Kontula ei huomaa maailmanparannusinnossaan sitä, että Gazan kaista on sodassa Israelin kanssa. Gazaa johtaa islamilainen terroristijärjestö Hamas.

Hamas ja ja kumppanit ovat ampuneet Gazasta Israelin siviilien niskaan (ei egyptiläisten niskaan) lukemattomia raketteja, samoin lähettäneet tuhansittain tulipaloja sytyttäviä ja/tai räjähtäviä leijoja, palloja, kauko-ohjattavia lennokkeja ym. Edelleen he ovat ammuskelleet rajan yli erilaisilla aseilla, murtautuneet lukemattomia kertoja raja-aidan läpi tai tunneleita pitkin tappaakseen tai kidnapatakseen juutalaisia (siis ei egyptiläisiä).

Samaan aikaan Hamas julistaa, ettei se hyväksy minkäänlaisia rauhanneuvotteluja, vain tulitaukoja, Israelin kanssa. Heidän tavoitteekseen riittää vain ja ainoastaan Israelin valtion täydellinen hävittäminen (ja juutalaisten alistaminen toisen luokan kansalaisiksi, ellei näitä sitten tapeta, karkoteta tai pakoteta kääntymään islamiin).

Hamas ei halua tappaa pelkästään israelilaisia sotilaita. Se haluaa mielellään tappaa myös israelilaisia siviileitä.

Asettukaamme hetkeksi israelilaisten asemaan. Veikkaan, että jos Suomi ryhtyisi ampumaan Norjan kaupunkeihin räjähtävällä kärjellä varustettuja raketteja ja suomalaiset turistit pyrkisivät jatkuvasti tappamaan veitsillä norjalaisia siviileitä, niin Norja ryhtyisi vakaviin toimiin, jotta tällaiselta voitaisiin pian mahdollisimman pian ja suuressa määrin välttyä. Se voisi pyrkiä esim. Suomen saamiseen saarron piiriin. Sotatarvikkeet eivät sen toteutuessa enää kulkisi Suomeen asti, mutta lääkkeet ja ruokatarvikkeet kyllä.

Veikkaan, ettei Norjakaan tyytyisi rakentamaan maiden rajalle pelkästään tarkastuspisteitä tällaisen tapahtuessa.

Joillekin "edistyksellisille" juutalaiset käyvät ainoastaan kuolleina.

2 kommenttia:

 1. Ehkäpä Anarkisti-Annan performanssia pitäisi katsoa hänen aatetoverittarensa soma Li Lystikkään näkövinkkelistä:

  se oli sellaista erilaista antisemitismiä.
  Hyvät Ihmisethän saavat tehdä pahojakin asioita, mutta Pahat Ihmiset eivät hyviäkään.

  Siksi Gazan saarto on Israelin puolelta hirvittävää keskitysleiritystä vai avovankilaako se oli, eikä asiaan vaikuta että Israel toimittaa Gazan alueelle sähkön, veden ja ruoan.
  Egyptin puolelta saarto onkin vain sellaisista kivasaartoa, tai joka tapauksessa erilaista.

  Asiaan ei vaikuta sekään, että Israel on moneen otteeseen yrittänyt tarjota Gazan aluetta Egyptiin liitettäväksi, ja Kairon vastaus on joka kerta ollut jyrkkä "Ei!"
  Mistä lie johtuneekaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Egypti joutuisi sitten huolehtimaan alueella järjestyksestä ja estämään hamaslaisia pyhästä sodasta.

   Poista