keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Neuvostoliitto hyökkäsi Puolaan vuonna 1939, ja nyt Venäjä kiistää tapahtuneen

Uutisen mukaan Venäjän ulkoministeriö kiistää Neuvostoliiton hyökkäyksen Puolaan vuoden 1939 syyskuussa. Hyökkäys oli seurausta edellisessä kuussa natsi-Saksan ja Neuvostoliiton solmiman maiden ulkoministereiden mukaan nimensä saaneen Molotovin-Ribbentropin sopimuksen salaiseen lisäpöytäkirjaan sisältyneestä Euroopan jakamisesta maiden etupiireihin.

Tämähän on yhtä typerää kuin sen kiistäminen, että natsi-Saksa idänsotaretkensä aikana Neuvostoliitossa vuosina 1941-1945 syyllistyi mittaviin ihmisoikeuksien loukkauksiin.

Tuon Venäjän ulkoministeriön väitteen tekee naurettavaksi jo pelkästään se, että natsi-Saksan ja Neuvostoliiton välillä ei käyty taisteluita vuoden 1939 syyskuussa. Neuvostoliitto vain antoi joukkojensa kaikessa rauhassa vyöryä Puolaan heti kun se oli saanut selvitettyä välinsä Japanin kanssa Halhin-Golin taisteluissa. Ja myöhemmin natsi-Saksa luovutti Liettuan Neuvostoliitolle ja sai vaihdossa uuden palan Puolasta.

Neuvostoliitto järjesti valtaamillaan alueilla väärennetyn kansanäänestyksen, jonka "tulosten" perusteella hurjan suuri osa alueen asukkaista halusi tulla liitetyiksi Neuvostoliittoon.

Neuvostoliiton marraskuun viimeisenä päivänä vuonna 1939 aloittama hyökkäys Suomen valtaamiseksi oli myös seurausta natsi-Saksan ja Neuvostoliiton sopimuksesta. Neuvostoliiton ei tarvinnut pelätä, että Saksa millään lailla puuttuisi asiaan, koska asiasta oli päätetty jo sopimuksessa, että Neuvostoliitto saa toimia Suomen suhteen kuten haluaa.

Ja vuonna 1940 Neuvostoliiton salainen poliisi NKVD murhasi Katynissa 21.857 puolalaista vangiksi saatua upseeria ja muita puolalaisia henkilöitä.

Salainen etupiirisopimus osittain päti toisen maailmansodan jälkeenkin, sillä Neuvostoliitto piti Puolalta varastamansa alueen.

2 kommenttia:

  1. Venäläisillä on nykyään jännä tapa silotella Neuvostoliiton tekemisiä ja tekemättä jättämisiä, ihan kuin muu maailma kirjoittaisi historiankirjat uusiksi Venäjän käskystä. Taitaa suuruuden aseman kaipailu olla voimakkaampaa kuin kuvitellaankaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Venäjällä on traumaa siitä, että sen historia on ihan perseestä, ja sitä ei voi kestää.

      Poista