keskiviikko 22. maaliskuuta 2023

Oikeistopopulismi ja vasemmistopopulismi

Vastuulliset tiedotusvälineet tapaavat aina jauhaa ja varoitella oikeistopopulismista. Mutta jostain syystä eivät koskaan muista, tai ovat olevinaan kuin eivät muistaisi, että on olemassa vasemmistopopulismiakin.

Vasemmistopopulismin tunnusmerkkinä voidaan pitää sitä, että rahaa budjettikohtaan se ja se kaatamalla kaikki asiat lutviutuvat. Eli kyse on siitä, että kuvitellaan yksinkertaisella tavalla voitavan korjata monimutkaiset ongelmat.

Miksi natsit ovat niin vihaisia? No se johtuu siitä, ettei Suomen valtio ole antanut heille tarpeeksi diskorahaa.

Tai: Ensin haalitaan Suomeen ulkomailta suurempi joukko sopeutumiskyvyttömiä tai -haluttomia tai työkyvyttömiä tai -haluttomia ihmisiä, ja sitten näistä moniosaajista leivotaan uutta Nokiaa lappaamalla heidän tuekseen hirvittävä määrä veroilla kerättyä rahaa. Ja mikään raha ei ole tarpeeksi. Ja alkuasukkaiden suhtautuminenkin on vähän heikkoa tulijoihin, mutta hehän tässä ovatkin syypäitä moniosaajien heikkoon menestykseen yhteiskunnassamme.

Ja todelliset osaajat kiertävät Suomen kaukaa, koska meillä on korkeat verot ja siihen nähden pienet palkat.

Rakastan itse hyvinvointivaltiota. Ja itse asiassa olen siinä saamapuolella. Mutta rahan kaataminen pilvilinnojen johdatuksessa ei välttämättä paranna mitään maassamme. Tai missään muuallakaan. Silti vaikka monien rahareikien voidaan sanoa olevan hyviä kohteita verorahaa kuluttaa, niin kaikkeen ei verotuksella saatu pääoma myöskään riitä. Koska pääoma on aina rajallinen luonnonvara.

Emme koskaan pääse ihannoituun ihanneyhteiskuntaan, jota jotkut kutsuvat utopiaksi ja toiset kommunismiksi.

PS. Joudun varsin pian kaivamaan kuvettani ja ammentamaan pirusti omasta pussistani maksaakseni leikkauksen.

2 kommenttia:

  1. Hyvinvointivaltion perustivat miehet turvaverkoksi elämänsä trapetsilta putoaville kansalaisille, ettei heidän tarvitsisi invalidisoitua tai kuolla, vaan voisivat ainakin yrittää kiivetä takaisin ylös.

    Naiset muuttivat sen riippumatoksi, johon sopii käydä köllöttelemään ja sitten julistivat sen kuuluvan koko maailmalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi valtio ei sentään saa lainaa miten paljon tahansa ja miten hyvällä korolla tahansa.

      Poista