Jotkut sanovat, että Suomi ei voi harata muutoksia vastaan. Itse sanoisin, että noin ajattelevien mielestä yhteiskuntaa ja yhteiskuntia vallitsevat järkähtämättömät etukäteen määräytyneet kehityssuunnat, joita vastaan ei voi taistella eikä muutoksia voi estää. (Ei varsinkaan sellaisia kehityssuuntia, joista itse pitää.)
Minusta tuollainen kuulostaa joltain marxilaiselta | demiurgilta. Palvotaan historian jumalaa, vaikka tieteelliseltä kantilta sellaista ei varmaankaan ole olemassa. Sellaisen olettaminen on vielä järjettömämpää kuin filosofi Bertrand Russellin teekannun olettaminen.
Suomi voi harata muutoksia vastaan aina kun sellaisen tekemisessä on jotain tolkkua. Haitallisia muutoksia voi ja pistääkin vastustaa. Ja kehityksen suuntaakin voi itse usein muuttaa.
Kansainvälisen ja kohtuullisen järkevän ja edistyksellisen Attac-järjestön Suomen osaston nettisivujen etusivulla lukee seuraavasti:
Attac on kansalaisjärjestö, joka vaatii talouden demokratisointia ja oikeudenmukaisempaa taloutta. Haluamme, että talous palvelee hyvinvointia ja ihmisiä.
Attac-järjestönkin mukaan siis olosuhteisiin voi politiikalla vaikuttaa. Kumma, että vielä on olemassa ihmisiä, joiden mukaan näin ei voi tehdä.
Parast'aikaa näyttäisi kovasti siltä, että monet Suomessa haluavat ja voivat koko lailla harata sellaisia muutoksia vastaan, joita muuan Paha Puolue hallituksessa aikoo tehdä.
VastaaPoistaMuutosvastarinta on itse asiassa niin kovaa, että jo yhden Pahan Puolueen ministerin on vaadittu muuttavan pois hallituksesta tekemästä muutoksia, joita vastaan suorastaan neliraajaharataan.
Joo. Mä en ole vielä tottunut siihen, että Persut on hallituksessa suurin piirtein täysivaltaisena puolueena.
PoistaEipä se näytä olevankaan.
PoistaYksi ministeri on jo savustettu ulos ja toista valmistellaan.
Hölmöä, kun mulla on vain yksi puolue, jota voisin kuvitella äänestäväni. Tai no piruuttani voisin äänestää myös Kristillisdemokraatteja, mutta vain piruuttani.
PoistaLisäksi palasin juuri tänään mökiltä.